Εναλλακτικός Τουρισμός

Η Τροιζηνία και η χερσόνησος των Μεθάνων έχουν χαρακτηριστεί περιοχές φυσικού κάλλους και αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για πεζοπορικές εκδρομές στα μονοπάτια της, σε ένα πολύ όμορφο καταπράσινο περιβάλλον, ανάμεσα στους λόφους, στις κοιλάδες και στα χαμηλά οροπέδια της.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και να συνδυάσει την Πεζοπορία με τη μελέτη της μοναδικής Χλωρίδας και Πανίδας της περιοχής, να επισκευθεί τους 30 κρατήρες των Ηφαιστείων, τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Παραδοσιακά Χωριά.

 

Σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλές Εκκλησίες, ξωκλήσια και Βυζαντινές Εκκλησίες, με πανέμορφες αγιογραφίες για όσους θέλουν να τις επισκεφτούν.

 

Επίσης οι βραχώδεις ακτές προσφέρονται για ελεύθερες καταδύσεις, ψάρεμα με ψαροντούφεκο και ψάρεμα από τα βράχια ή με βάρκα.

 

Στη Λουτρόπολη των Μεθάνων υπάρχει ο ΝΟΜ ΝΗΡΗΙΣ, στον οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ασχοληθεί στις διακοπές του με την ιστιοπολοϊα και με το "Κανόε Καγιάκ Ήρεμων νερών και σλάλομ". Ο Όμιλος κάθε χρόνο διοργανώνει τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης "Μεθάνων-Νηρηίδος", στον οποίο συμμετέχουν αρκετά σκάφη, τα πληρώματα και οι οικογένειες των οποίων δέχονται την φιλοξενία του τόπου και γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές και τα πολλά αξιοθέατα των Μεθάνων.

 

Επίσης στον κόλπο του Γαλατά-Πόρου υπάρχει ο Ν.Ο.Π.Τ. που διατηρεί τμήματα: Κωπηλασίας, Ιστιοπλοΐας, Καγιάκ και Θαλάσσιου σκι, καθώς επίσης και ο Ν.Α.Τ. που διατηρεί κυρίως τμήματα κωπηλασίας.

 

Στη Λουτρόπολη των Μεθάνων όλο το καλοκαίρι για τους επισκέπτες και τα παιδιά τους διοργανώνονται Αγώνες Ποδοσφαίρου 5Χ5, Πινγκ πονγκ, Βόλευ, Μπάσκετ 3Χ3, Σκάκι και Τάβλι από τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους των Μεθάνων.

 

Τέλος, τα Μέθανα προσφέρουν από τα πολύ παλιά χρόνια τις Ιαματικές Πηγές τους, προκειμένου οι επισκέπτες να βελτιώσουν την υγεία τους και να αποκτήσουν ομορφιά και ευεξία, κάνοντας παράλληλα οικονομικές και πολυήμερες διακοπές οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.