Γαλατάς - Υδρα - Ερμιόνη - Κόστα - Σπέτσες ή Πόρτο Χέλι με το αυτοκίνητό σας: 45 περίπου λεπτά μετά το Γαλατά και το Λεμονοδάσος, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, φθάνετε στο Μετόχι, μια παραλία απέναντι από την Ύδρα στην οποία υπάρχει χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, καθώς και φυλασσόμενο parking. Από το Μετόχι μπορείτε να περάσετε απέναντι στην Ύδρα με δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά, ανά μισή ώρα, από τα σκάφη "FREEDOM" και "ΜΕΤΟΧΙ EXPRESS" μέσα σε 10 λεπτά, ή να καλέσετε κάποιο θαλάσσιο ταξί.

Συνεχίζοντας, 30 λεπτά μετά το Μετόχι, φθάνετε στην Ερμιόνη. Αν πάλι θέλετε, συνεχίζετε και φτάνετε στην Κόστα που βρίσκεται απέναντι από τις Σπέτσες, σε 20 περίπου λεπτά από την Ερμιόνη. Στην Κόστα υπάρχει ελεύθερος δρόμος και μεγάλο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε με καϊκάκι ή με θαλάσσιο ταξί στις Σπέτσες, σε 10 λεπτά. Από την Κόστα μπορείτε συνεχίζοντας να φθάσετε και στο Πόρτο Χέλι σε 10 λεπτά.

Πόρος - Υδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι με το flying dolphin: Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να πάτε στην Υδρα, Ερμιόνη, στις Σπέτσες ή στο Πόρτο Χέλι με το flying dolphin που θα πάρετε από τον Πόρο. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια μέσα στην ημέρα για να πάτε και να επιστρέψετε. Η διάρκεια του ταξιδιού μέχρι το τέλος είναι περίπου 75 λεπτά και το καλοκαίρι το πρώτο δρομολόγιο είναι στις 9 το πρωί (Πρέπει να εξετάσετε αν το δρομολόγιο αυτό περνά από την Ερμιόνη ή πηγαίνει κατευθείαν Σπέτσες ή Πόρτο Χέλι).

Πόρος - Ύδρα 30', Υδρα - Ερμιόνη 20', Ερμιόνη - Σπέτσες 20' & Σπέτσες - Πόρτο Χέλι 10'

Πόρος - Αίγινα - Αγκίστρι με το ferry boat: Από τον Πόρο μπορείτε να πάρετε το ferry boat που πηγαίνει στον Πειραιά και το οποίο περνά διαδοχικά από τα Μέθανα και την Αίγινα. Στην Αίγινα φθάνετε μετά από ταξίδι που διαρκεί περίπου μία ώρα. Τα δρομολόγια εκτελούν η Κοινοπραξία Ε/Γ - Ο/Γ Πλοίων Σαρωνικού (ASKELI TRAVEL: 22980 24900 και το FAMILY TOURS : 22980 23743) και το ferry boat "Ιονίς" (POROS TOURS: 22980-23900, 6937 969 294).

Από την Αίγινα υπάρχει αναταπόκριση για το Αγκίστρι ή με ferry boat ή με flying dolphin ή με τοπικό δρομολόγιο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στα 20 λεπτά με ferry boat και με το τοπικό δρομολόγιο ή 10 λεπτά με το flying dolphin. Αν θέλετε να επιστρέψετε την ίδια ημέρα, πρέπει προηγουμένως να ελέγξετε αν υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής.