Από τις παραλίες της Κεντρικής Τροιζηνίας συνεχίζουμε την οδική πορεία μας προς τις παραλίες της Βορειοδυτικής Τροιζηνίας.

Το ηλιοβασίλεμα στα νερά της λιμνοθάλασσας της Ψήφτας, με φόντο την "Κοιμωμένη"

Ξεκινάμε από την Ψήφτα, μία παραθαλάσσια τοποθεσία που συνδυάζει αρμονικά το παραθεριστικό, το οικολογικό και το ιστορικό-αρχαιογνωστικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την ομορφιά του φυσικού τοπίου, όλη η περιοχή ανήκει σε ένα πολύ ενδιαφέρον οικοσύστημα και ο υγρότοπός της χαρακτηρίζεται ως λιμνοθάλασσα, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ελλάδας.

Μπροστά από τη λιμνοθάλασσα και κατά μήκος του δρόμου υπάρχει μεγάλη παραλία με βότσαλο και άμμο.

Πανοραμική φωτογραφία της λιμνοθάλασσας της Ψήφτας, πραγματικού παράδεισου για σπάνια είδη χλωρίδας & πανίδας, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοτπους της Ελλάδας

Συνεχίζοντας στον εθνικό δρόμο, μετά τον παρακαμπτήριο δρόμο που πηγαίνουμε προς στον Ευαγγελισμό και σε μικρή απόσταση από την Ψήφτα συναντάμε την παραλία του Ντιρλαντά.

Είναι μία όμορφη παραλία με άμμο και βότσαλο, που στην αρχή της τουλάχιστον καλύπτεται από πανήψυλους ευκαλύπτους που δημιουργούν φυσική σκιά για τους λουομένους.

Πήρε το ονομά της από την ομώνυμη γραφική ψαροταβέρνα, η οποία βρίσκεται πάνω στο κύμα, στην προβλήτα του μικρού όρμου, με μεγάλο χώρο parking για τα αυτοκίνητα.

Η παραλία του Ντιρλαντά, με άμμο και βότσαλο κάτω από τεράστιους ευκάλυπτους, που δημιουργούν φυσική σκιά

Στη συνέχεια συναντάμε την Καλλονή, έναν οικισμό του οποίου το όνομα αποδίδει και την πραγματικότητα.

Κάνοντας δεξιά κατεβαίνουμε στον παραλιακό δρόμο της Καλλονής. Δίπλα σε όλον τον παραλιακό δρόμο, πριν και μετά το λιμανάκι της, εκτείνεται η βοτσαλωτή παραλία της.

Φθινοπωρινή άποψη της πανέμορφης παραλίας της Καλλονής

Συνεχίζοντας, μετά το παλιό λιμανάκι, ο παραλιακός δρόμος ανηφορίζει και σε κάποιο σημείο υπάρχει χωματόδρομος με πινακίδα στα δεξιά μας, που οδηγεί στο Kantinais Beach Bar και στην πανέμορφη παραλία "Βοτσαλάκια", με ανοιχτόχρωμα, στρογγυλεμένα μικρά βότσαλα και πρασινογάλαζα πεντακάθαρα νερά, μία από τις καλύτερες παραλίες της Τροιζηνίας. Η παραλία προστατεύεται, αριστερά και δεξιά, από ψηλά βράχια ιδανικά για βουτιές.

Η πανέμορφη παραλία "Βοτσαλάκια", με ανοιχτόχρωμα, στρογγυλεμένα μικρά βότσαλα και πρασινογάλαζα πεντακάθαρα νερά

Μετά την Καλλονή συνεχίζουμε στον εθνικό δρόμο και περίπου μετά από 2,5 με 3 χλμ. υπάρχει πινακίδα στα δεξιά μας που οδηγεί προς τη Νεράτζιζα, έναν παραθαλάσσιο οικισμό, στον οποίο τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, ιδανικός για οικογενειακές διακοπές. Η παραλία της Νεράτζιζας είναι αμμουδερή με ψιλό βότσαλο και έχει πρασινογάλαζα παντακάθαρα νερά.

Η παραλία της Νεράτζιζας, αμμουδερή με ψιλό βότσαλο και πρασινογάλαζα παντακάθαρα νερά

Ξαναγυρίζουμε στον εθνικό δρόμο και λίγο μετά τη Δρυόπη φθάνουμε στη διασταύρωση προς Νήσιζα και Μύλο που βρίσκεται αριστερά του δρόμου. Στρίβουμε με προσοχή αριστερά και ακολουθούμε την παράκαμψη που περνά κάτω από το δρόμο και κατηφοριζει προς τη θάλασσα. Ο δρόμος κατεβαίνοντας σε κάποιο σημείο του, χωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις. Δεξιά πηγάινει προς το Μύλο και αριστερά προς τη Νήσιζα, δύο πολύ όμορφους παραθαλάσσιους μικρούς οικισμούς με γραφικές παραλίες.

Ο δρόμος προς τη Νήσιζα οδηγεί σε ένα ακρωτήρι, δεξιά και αριστερά του οποίου, υπάρχουν δύο παραλίες με βότσαλο. Η δεξιά είναι πιο μικρή και ερημική, ενώ η αριστερή παραλία είναι μεγαλύτερη και βρίσκεται μπροστά από τα λιγοστά σπίτια του οικισμού της Νήσιζας.

Στιγμές καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς και παιχνίδια στις παραλίες του Μύλου & της Νήσιζας

Γυρίζουμε πίσω στο σημείο που ο δρόμος χωρίζεται στις δύο κατευθύνσεις, προς Νήσιζα και Μύλο και πέρνουμε την κατεύθυνση προς το Μύλο, που διαθέτει μια βραχώδη, βοτσαλωτή παραλία και διάσπαρτα σπίτια με μεγάλα περιβόλια, δίπλα στο κύμα.