Στιγμές καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς στις φιλόξενες παραλίες της νοτιοανατολικής Τροιζηνίας

Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, από το Μετόχι προς το Γαλατά, συναντάμε πολλές ερημικές, μεγάλες ή ανοικτές βοτσαλωτές και αμμουδερές παραλίες.

Πριν φθάσουμε στα Βλαχάϊκα υπάρχει δεξιά μας μια μικρή χερσόνησος με το εκκλησάκι της Παναγίας στο κέντρο της, το οποίο έχει πολύ όμορφη θέα στην Ύδρα.

Τα Βλαχαίϊκα είναι το βορειότερο άκρο της ανατολικής Τροιζηνίας. Στο βάθος αριστερά βρίσκεται το νησάκι Σουπιά, στο οποίο έχουν βρεθεί αρχαία ευρήματα.

Προχωρώντας συναντάμε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Φουρκαρί και στη συνέχεια αντικρίζουμε στο βάθος αριστερά το λόφο της χερσονήσου του Αγίου Αθανασίου με το ομώνυμο εκκλησάκι στην κορυφή του.

Ανατολικά από τον Αγιο Αθανάσιο βρίσκεται ο οικισμός Περγάρι και πιο ανατολικά η όμορφη βοτσαλωτή παραλία "Μπούφη".

Στη συνέχεια βρίσκονται τα νησάκια Τσελεβίνια, Σπαθύ και Σκυλλί, απέναντι από ένα πανέμορφο τοπίο.

Μετά το κάστρο στα Τσελεβίνια, με κατεύθυνση προς τα Μπισιαίϊκα, μετά από 1.5 περίπου χλμ. φθάνουμε στην όμορφη μεγάλη αμμουδιά της Ψιλής Άμμου.

Ο παραλιακός δρόμος περνά από τη Σαρωνίδα, αφήνοντας δεξιά μας τον οικισμό των Άνω Μπισιαίϊκα και πιο κάτω, παραλιακά, τα Κάτω Μπισιαίϊκα, με τη γραφική τους παραλία.

Ο δρόμος από το Μετόχι στο Γαλατά ξαναεπιστρέφει παραλιακά και συναντάμε πολλούς μικρούς γραφικούς κολπίσκους με όμορφες μικρές αμμουδερές ή βοτσαλωτές παραλίες μέχρι να φθάσουμε σε μια στενόμακρη παραλία με βότσαλο και άμμο, ακριβώς κάτω από το δρόμο, την 'Αρτιμο.